Motivace a odměňování pracovníků - Škrletová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářské práce je zaměřena na analýzu systému motivace a odměňování pracovníků ve společnosti Mlékárna Pavel Nechyba, spol.s r.o. Cílem práce je analýza současného systému motivace a odměňování pracovníků ve vybraném podniku a na základě této analýzy pak návrh na případná zlepšení. Teoretická část je zpracována na základě získaných poznatků z odborné a vědecké literatury zabývající se problematikou odměňování a motivace. Po nastudování literatury následovalo sestavení dotazníku a aplikace v podniku. Na literární rešerši navazuje praktická část. Která se věnuje i charakteristice vybrané společnosti a zejména analýzou systému motivace a odměňování. Potřebná data a údaje ke zpracování praktické části bakalářské práce byly získány z interních dat společnosti a pomocí konzultací s vedením a zaměstnanci. Další informace byly zajištěny dotazníkovým šetřením mezi zaměstnanci. Pomocí vyhodnocených dotazníků jsem získala důležitá data, díky kterým jsem mohla předložit návrhy a doporučení pro zlepšení.
Motivation and remuneration of workers
Keywords: Motivace; odměňování; Motivation; remuneration