Zaměření skutečného stavu části katastrálního území v povodí Ostřice a porovnání situace se stávajícími mapovými podklady velkého měřítka. - Vlček, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce je podrobně zaměřit a zpracovat část území povodí Ostřice a porovnat změny s aktuální katastrální mapou a Státní mapou odvozenou 1 : 5000. Lokalita se nachází v katastrálním území Horní Planá. Jako metoda pro podrobné měření byla zvolena elektronická tachymetrie. Výpočetní a grafické práce byly provedeny v geodetickém softwaru KOKEŠ. Výsledkem je kartografický originál vyhotovený v měřítku 1 : 500.
Surveying of the actual state of the part of the cadastral register in the area of the river Ostřice and comparison with the existing large - scale maps.
Keywords: podrobné měření; tachymetrie; výpočetní práce; grafické práce; kartografický originál; detailed surveying; tacheometry; computing work; graphic work; cartographic original