Využití psychomotoriky u dětí v batolecím věku - Šťastná, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením metodické příručky obsahující edukační jednotky s psychomotorickým zaměřením pro cvičení rodičů s dětmi v batolecím věku a následnou aplikací těchto edukačních jednotek v kurzech cvičení rodičů s dětmi, které probíhalo pravidelně jednou týdně po dobu tří měsíců. Zpracování metodické příručky předchází souhrn teoretických poznatků z odborné literatury, který je náplní teoretické části práce. V praktické části se nachází výsledky zpracovaného dotazníkového šetření ohledně spokojenosti s touto metodickou příručkou a lekcemi podle ní vedenými, které potvrzují oba výzkumné předpoklady, které byly pro tuto práci stanoveny.
Using of psychomotoric excercises for children in toddler years
Keywords: psychomotorika; batolecí věk; cvičení rodičů s dětmi; cvičební pomůcky; básničky pro děti v batolecím věku; psychomotorics; toddler age; training of parents with children; exercise equipment; poems for toddlers