Úspěšnost střelby v české házenkářské extralize v sezoně 2010/2011. - Měchura, Matěj (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou úspěšnosti střelby v české nejvyšší házenkářské soutěži - extralize mužů, v sezoně 2010/2011 pomocí analýzy videozáznamů utkání, která byla odehrána během základní části soutěže. Kromě celkové úspěšnosti družstev, byl sledován i podíl jednotlivých složek útoku na celkové hodnotě střelecké úspěšnosti, rozložení střelby z pohledu hráčských postů a analýza situací bezprostředně spojených se střeleckým pokusem. Získaná data byla celkově, i pro každé družstvo zvlášť, okomentována a zpracována do grafů.
The success of shooting in the Czech Extraleague Handball in season 2010/2011.
Keywords: házená; útok; kombinace; střelba; hráčská funkce; extraliga; způsob střelby; handball; attack; combination; shooting on goal; playing position; extraleague; shooting method