Výtvarné činnosti v mateřské škole - Valentová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké výtvarné techniky využívají učitelky jedné mateřské školy pro práci s dětmi.Zda se drží osvědčených známých technik, nebo experimentují i s novými netradičními technikami, materiály a pomůckami. Teoretická část se zabývá otázkami vývoje předškolního dítěte, zařazením výtvarných činností a výtvarných technik v rámci programu mateřské školy. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření s učitelkami jednotlivých tříd a rozhovory s dětmi. Praktická část je rozšířena o popis netradičních výtvarných technik a výtvarných činností na základě vlastní realizace.
Artistic activities in kindergarten
Keywords: Učitel; dítě; mateřská škola; výtvarné činnosti; teacher; children; kindergarten; art activities