Moje město Třeboň. Výtvarný projekt pro 2. stupeň ZŠ. (teoreticko - projektová práce) - Pumprová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním výtvarného projektu s tématikou Moje město Třeboň na druhém stupni základní školy realizovaného v rámci lekcí výtvarné výchovy. Práce je složena ze dvou navzájem propojených částí - teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou města Třeboň. Popisuje historii města, urbanismus, památky, třeboňské známé osobnosti a také popisuje místní krajinu. Dále se práce zaměřuje na projektovou výuku, popisuje její stručnou historii, uvádí např. typologii projektů, fáze projektové výuky a také blíže zkoumá postavení projektové výuky ve výtvarné výchově. V praktické části práce byl zdokumentován a detailně popsán navržený projekt. Část lekcí byla realizována na Gymnáziu v Třeboni. Diplomová práce je doplněna o reprezentativní fotografickou dokumentaci v přílohách.
My Town Třeboň. The Art Project for 2nd grade of Elementary School. (theoretical - project thesis)
Keywords: projektová výuka; moje město; výtvarná výchova; Třeboň; project teaching; my town; art education; Třeboň