Projekt podniku služeb v cestovním ruchu - Řehoušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá projektem nového vybudování agroturistického centra. Projekt obsahuje strukturu rostlinné a živočišné výroby včetně ubytovacích kapacit pro návštěvníky agroturistického centra. Obsahuje také kapacitní charakteristiky včetně ekonomiky provozu. Důležitou součástí je sestavení nabízených služeb, které bude agroturistické centrum poskytovat. V ekonomické části práce je sestaven přehled aktiv a pasiv, odpisů dlouhodobého majetku, nákladů, tržeb a zisku z provozu agroturistického centra. V poslední části bakalářské práce je řešena otázka ziskovosti agroturistického centra, kde jsou použity ukazatele výnosnosti, ukazatel zadluženosti a ukazatel efektivnosti investice.
The project enterprise services in tourism
--
Keywords: Cestovní ruch; služby cestovního ruchu; agroturistika; ekonomika agroturistiky.; Tourism; tourism services; rural tourism; rural economy.