Symbolism and Mythological Meaning of Animals in English and American Romanticism/Symbolika a mytologie zvířete v literatuře romantismu - Tröstlová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce rozebírá symbolický a mytologický význam zvířete v dílech anglických a amerických romantických autorů - S. T. Coleridge, W. Wordswortha, G. G. Byrona, H. Melvilla a E. A. Poea.
Symbolism and Mythological Meaning of Animals in English and American Romanticism
Symbolika a mytologie zvířete v literatuře romantismu
Keywords: romantismus; mytologie; symbolika; zvířata; ptáci; romanticism; mythology; symbolism; animals; birds