Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Azylová politika" - Bartáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním tématem bakalářské práce je analýza české a francouzské terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast ''Azylová politika''. V první části se věnuje databázi EUR-Lex, která obsahuje veškeré zkoumané texty. Druhá část práce se zabývá analýze právních textů, zejména správností překladu vybraných výrazů a jejich kolokací. Součástí přílohy je francouzsko-český slovníček právních termínů, které byly zkoumány.
French and Czech Terminology in European Legislative Texts Focused on the Domain: Asylum Policy
Keywords: kolokace; eur-lex; celexové číslo; paralelní korpus; překlad; collocation; eur-lex; celex number; parallel corpus; traduction