Řešení revitalizace konkrétních ploch průmyslových a armádních brownfieldů - Dušek, Milan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku konkrétního vojenského a průmyslového brownfieldu. V první části práce je vysvětlen pojem brownfield. Dále jsou vysvětleny typy, členění, postupy při mapování, možnosti revitalizace a jejich financování. Druhá praktická část se zaměřuje na konkrétní průmyslový a armádní brownfield na území Jihočeského kraje. Zabývá se jeho historií, současností a možným budoucím využitím.
Revitalization of specific areas of industrial and military brownfields
Keywords: Brownfields; Suburbanizace; Jihočeský kraj; Revitalizace; Klasifikace.; Brownfields; Suburbanization; South Bohemia; Revitalization; Clasification.