Sekundární škody způsobené potravní aktivitou kormorána velkého ( Phalacrocorax carbo sinensis) na rybnících - Kortan, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je shrnutím výsledků několika studií, zabývajících se tzv. druhotnými důsledky potravního chování kormorána velkého obsádky rybníků, jako jsou zraňování a stresování ryb. Ztráty takto způsobené jsou rybáři každoročně registrovány avšak jejich kvantifikace je velmi obtížná. Výsledky by měly pomoci zejména při podávání žádostí o náhradu škod na rybách.Práce se skládá z 5 publikací již vydaných nebo přijatých ve vědeckých periodikách s IF. Doplněna je o obecný úvod, diskuzi a shrnutí v anglickém a českém jazyce.
Secondary losses caused by feeding activities of great cormorant ( Phalacrocorax carbo sinensis) on fishponds