Postoje mládeže Příbramska k barokní architektuře (Svatá Hora) - Šuchmanová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je zjištění, jaké mají žáci základních škol povědomí o barokní architektuře a také o poutním místě Svatá Hora. V teoretické části proběhla literární komparace dostupných pramenů, vztahujících se k danému tématu a rozboru konkrétních celků barokní architektury na Svaté Hoře u Příbrami, což posloužilo jako podklad pro výzkumnou část. V této části jsem zpracovala dotazníkové šetření toho, jaké znalosti a vědomosti mají žáci šestých a devátých tříd základních škol o barokní architektuře a Svaté Hoře.
Position of youth Příbramska to Baroque architecture. (Svatá Hora)
Keywords: baroko; Svatá Hora; architekti; postoje mládeže; hypotézy; baroque; Saint Mountain; architects; attitudes of young people; hypothesis