Instrumentální obohacování a Filozofie pro děti - programy pro podporu rozvoje kritického a kreativního myšlení - Kabele, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá programy pro podporu rozvoje kritického a kreativního myšlení. Jedná se o program Instrumentální obohacování a program Filozofie pro děti. Tato teoretická práce nejprve popisuje pojem myšlení a to zejména myšlení kreativní a kritické, které jsou stěžejními pojmy práce. V další části nás seznamuje s programem Instrumentálního obohacování a s programem Filozofie pro děti. V závěrečné části se práce teoreticky zabývá společnými rysy těchto programů.
Instrumental enrichment and Philosophy for children - programs for support of critical and creative thinking development
Keywords: Kritické a kreativní myšlení; Instrumentální obohacování; Filozofie pro děti.; Critical and Creative thinking; Instrumental enrichment; Philosophy for children.