Kvalita poskytování péče v Lázních Velichovky a.s.,před a po vydání vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 267/2012 Sb. O stanovení indikačního seznamu pro lázeňskou léčebně-rehabilitační péči o dospělé, děti a dorost - Mihalík, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce popisuje genezi lázeňské péče od prvopočátků až po současný stav. Poukazuje na její historickou tradici a zakotvení v současné péči o zdraví lidu. Předmětem empirické části bylo zmapování a posouzení zdravotního stavu klientů u vybraných zdravotních indikací. Cílem bylo posouzení zdravotního stavu klientů kteří absolvovali lázeňský pobyt na 28 dnů (za předchozí vyhlášky) a týchž klientů, kteří absolvovali lázeňský pobyt zkrácený o jeden týden (po vydání nové vyhlášky. Výzkumu se zúčastnili klienti (pacienti) těchto tří zdravotních indikací: M45, M06.9 a Z98.8 platných dle MKN - 10 revize.
Quality of care in Velichovky a.s., before and after the Ministry of Health Decree No. 267/2012 Coll. The determination of the list of indications for spas and rehabilitation care for adults, children and adolescents
Keywords: Balneologie; indikační seznam; lázně Velichovky; rehabilitace; vyhláška č. 267/2012.; Balneotherapy; indication list; V elichovky Spa; rehabilitation; regulation nr. 267/2012.