Příprava výukového materiálu pro program COMSOL Multiphysics - Svačina, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této bakalářské práce je počítačové modelování fyzikálních jevů pomocí programu COMSOL Multiphysics. Práce je koncipována tak, aby mohla být použita jako příručka pro začínající uživatele programu. Práci lze rozdělit do dvou částí. V první z nich je popsána historie a vývoj jednotlivých verzí programu, v druhé části je pak popsán postup při vytváření počítačového modelu. Na závěr jsou uvedeny tři ukázkové příklady, které jsou popsané tak, aby čtenář byl schopen samostatně sestavit jednoduchý model a vytvořit si názornější představu o způsobu práce v programu COMSOL Multiphysics.
Preparation of teaching material for the COMSOL Multiphysics programming language