Vliv použité biomasy na ekonomiku provozu bioplynové stanice - Kmoch, Vít (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci jsou zpracovávány informace a pojmy související s výrobou bioplynu a bioplynovou stanicí. Literární rešerše je zaměřena na proces vzniku bioplynu, využití bioplynu, základní informace o biomase a bioplynových stanic, stabilita procesu bioplynové stanice a základní informace o digestátu. V praktické části mé bakalářské práce jsem uvedl informace o zemědělském podniku a o bioplynové stanici, kterou vlastní včetně technického řešení a popisu nejdůležitějších komponentů bioplynové stanice. Dále jsem se zabýval měřením optimální denní krmné vsázky biomasy, plynovým potenciálem a ekonomickým zhodnocením provozu bioplynové stanice v závislosti na množství použité biomasy a vyrobené elektrické energie.
Effect from used biomass for economic traffic of biogas station
Keywords: Bioplyn; fermentace; biomasa; plynový potenciál; kogenerační jednotka; Biogas; fermentation; biomass; gas potential; cogeneration unit