Možnosti využití volného času studentů středních škol v Českých Budějovicích - Jechová, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti využití volného času studentů středních škol v Českých Budějovicích. V teoretické části charakterizuje na základě odborné literatury pojem volný čas, funkce, které jsou mu přičítány a možnosti jeho trávení. Definuje také vývojové období adolescence, popisuje jeho nejvýznamnější znaky z hlediska psychického, tělesného i sociálního a klade důraz zejména na ty, jež souvisí s využíváním volného času adolescentů. V praktické části pak za pomoci dotazníkového šetření podává s využitím názorných grafů přehled o tom, jak tedy středoškoláci z vybraných středních škol v Českých Budějovicích tráví svůj volný čas.
Possibilities of Use of Leisure Time in Secondary School Students in České Budějovice
Keywords: Volný čas; adolescence; organizovaný a neorganizovaný volný čas; Leisure time; adolescence; organized leisure time and unorganized leisure time.