Vliv robotizace ve výrobě - Sazma, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zabývá hodnocením vlivu robotizace ve výrobě, možnostmi využití robotů ve zvolené firmě a navrhuje doporučení pro vybranou společnost. První část této práce vysvětluje teoretické základy a vysvětlení pojmů vztahujících se k předmětu zájmu. Diskutuje se například o historii průmyslového pokroku, robotech a dalších nástrojích nebo automatizaci. Tato teoretická koncepce se týká problematiky hodnocení vlivu robotizace ve výrobě a jejího využití ve firmách. Tyto teoretické poznatky jsou dále aplikovány v druhé části. Druhá část této práce obsahuje charakteristiku společnosti a analyzuje dle stanovených metod vliv robotizace ve výrobě a hodnocením možností použití robotů ve vybrané firmě. Na konci této práce jsou prezentovány výsledky a jsou navržena doporučení pro vybranou společnost.
Influence of robotization in production
Keywords: Robotizace; výroba; robot; automatizace; robotization; production; robot; automation