Interaction of proteins Clock and Cycle, Preparation of constructs for subsequent expression in S2 cells - Fišerová, Simona (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce byla příprava konstruktů skládajících se z aktinového nebo Hsp70 promotoru, kompletní kódovací DNA sekvence genů Clock a cycle z ploštice (Pyrrhocoris apterus) a ze zeleného nebo červeného fluorescenčního proteinu, pomocí kterých byly sekvence označeny. Takto připravené konstrukty budou v budoucnu použity pro studium interakcí proteinů Clock a Cycle in vivo v Schneider S2 buňkách. Dodatečným cílem práce bylo zkoumání efektivity, spolehlivosti a aplikovatelnosti použité metody "Gateway cloning".
Interaction of proteins Clock and Cycle, Preparation of constructs for subsequent expression in S2 cells
Keywords: Clock; cycle; "Gateway cloning"; Cirkadiánní rytmus; interakce proteinů; Clock; cycle; Gateway cloning; Circadian clock; protein-protein interactions