Management podniku se zaměřením na personální management ve vybraném středním podniku - Hofmanová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Název tématu diplomové práce je Management podniku se zaměřením na personální management ve vybraném středním podniku. Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat současný stav managementu podniku se zaměřením na personální management, navrhnout řešení současných problémů a možnosti zlepšení stávající situace. Pro analýzu managementu podniku a personálního managementu byly použity dvě výzkumné metody: polořízený rozhovor a dotazníkové šetření. Polořízený rozhovor byl použit ke zjištění, jak vedení podniku vidí současný stav podnikového managementu a personálního managementu. Dotazníkové šetření bylo aplikováno ke zjištění, co by zaměstnanci změnili ke své spokojenosti a jak zaměstnanci vidí současný stav personálního managementu. Zaměstnanci jsou s prací jako celkem spokojeni. Management podniku i personální management vybraného podniku lze vyhodnotit jako dobrý a efektivní, avšak s drobnými nedostatky. Vedení podniku by mohlo být otevřenější ke změnám a rychleji reagovat na výraznější změny. Pro odstranění či zmírnění nedostatků se doporučuje zlepšení možností navrhování změn zaměstnanci, zlepšit komunikaci zdola nahoru, podpořit kariérní růst, vzdělávání a rozvoj zaměstnanců. Pro zlepšení atmosféry na pracovišti a utužení vztahů bylo navrženo uspořádání společenské akce a sportovního dne. Dalšími doporučenými zlepšeními personálního managementu jsou častější uznání dobře vykonané práce, zefektivnění odměňování podle výkonů pracovníků a zajištění větší rozmanitosti pracovních úkolů jednotlivých pracovních míst.
The enterprise management with focus on personnel management in selected medium-sized enterprise
Keywords: management podniku; personální management; střední podnik; řízení lidských zdrojů; personální činnosti; enterprise management; personnel management; medium-sized enterprise; Human Resourc Management; HR activities