Přípravné testy na SŠ a gymnázia pro žáky 9. tříd základních škol - Opavová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé práce je vytvořit sbírku cvičných testů na přijímací zkoušky na SŠ a gymnázia, která bude tvořit užitečnou pomůcku nejen pro žáky 9. tříd, ale i pro učitele základních škol jako materiál pro přípravu žáků na jednotné přijímací zkoušky z matematiky. Je složená z 5 hlavních testů zahrnujících učivo základní školy, které by žáci devátých tříd měli ovládat. Společně s testy zde bude řešení daných úloh, a u komplikovanějších úloh i postupy a návody.
Tests for preparing 9th grade elementary school children to pass high school and grammar school entrance exams
Keywords: Přípravné testy; testy s řešením; cvičný materiál; pomůcka při přípravě; materiál k výuce matematiky pro učitele; shrnutí učiva matematiky; zopakování učiva matematiky pro ZŠ; Preparatory tests; solution tests; training material; preparation aid; material for teaching mathematics for teachers; summary of the mathematics curriculum; repetition of the mathematics curriculum for the elementary school