Subkultury, jejich podoba a vývoj před a po roce 1989 - Šindýlek, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá subkulturami, jejich podobou a vývojem před a po roce 1989. Práce je koncipovaná jako teoretická. Cílem studie bude pomocí odborných textů a dobových dokumentů charakterizovat a porovnat vývoj subkultur před a po roce 1989 a zároveň zjistit, jakým způsobem ovlivnila subkultury revoluce v roce 1989. Práce je rozdělena na tři hlavní části. V první části budou z hlediska politického a sociálního charakterizována období, ve kterých jsou subkultury zkoumány (tj. doba před a po roce 1989). Ve druhé části bude charakterizována podoba a vývoj vybraných předrevolučních a porevolučních subkultur. Třetí část se bude věnovat komparaci podoby a vývoje konkrétních subkultur a obecného vývoje subkultur.
The subcultures, their form and evolution before and after 1989
Keywords: Klíčová slova: subkultura; vývoj; hodnoty; revoluce; změny; proměny.; Keywords: subculture; development; values; revolution; changes; transformations.