Návrh opatření ke zvýšení efektivity konkrétní bioplynové stanice "Měčín" v okrese Klatovy - Mach, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2015)
V bakalářské práci byla nastíněna problematika zemědělských bioplynových stanic. Teoretická část je zaměřena především na zemědělské bioplynové stanice zabývá se jejich provozem až po využití vzniklých odpadů, které z nich vznikají. V praktické části je popsána ekonomika, technologie a provoz zemědělské bioplynové stanice Měčín. Dále je v bakalářské práci navrženo opatření na zvýšení její efektivity volbou vhodných substrátů a hlavně pro využití odpadního tepla, které podnik nijak významně nevyužívá.
Proposal for measures to increase the efficiency of particular biogas station "Měčín" in the district Klatovy
Keywords: bioplyn; bioplynová stanice; digestát; efektivita; vstupní suroviny; biogas; biogas plant; digestate; efficiency; feedstock