Analýza výukových programů CEGV Cassiopeia z hlediska primární prevence - Kurz, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce Analýza výukových programů CEGV Cassiopeia z hlediska primární prevence se zaměřuje na tématiku primární prevence ve vztahu k výukovým programům realizovaným CEGV Cassiopeia. Centrum ekologické a globální výchovy Cassiopeia vzniklo v roce 1995 a v současné době je jeho hlavní náplní výchova, vzdělávání se zaměřením na environmentální, multikulturní a osobnostně sociální témata. Cassiopeia spolupracuje s mateřskými, základními, středními, speciálními a vysokými školami. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit jednotlivé výukové programy na základě standardů "Certifikace odborné způsobilosti poskytovatelů programů školské primární prevence rizikového chování". Teoretická část je věnována základním pojmům primární prevence ve vztahu k vzdělávání spolu s uvedením historického vývoje a dále se věnuje tématu environmentální vzdělávání. V praktické části je uvedena analýza výukových programů na základě standardů certifikace, která přináší přehled výukových programů, které by byly vhodné pro proces certifikace. Dále přináší výsledky rozhovorů s pracovníky CEGV Cassiopeia a učiteli ve vztahu k vhodnosti environmentálních výukových programů z pohledu primární prevence.
Analysis of Tutorials CEGV Cassiopeia in Terms of Primary Prevention