Progestiny v českých vodách a jejich možný vliv na ryby - Kocour Kroupová, Hana; Šauer, Pavel; Máchová, Jana (Český rybářský svaz, 2020)
Progestiny představují mimořádně nebezpečnou skupinu polutantů životního prostředí, protože se jedná o vysoce aktivní látky, které i ve velmi nízkých koncentracích dosahujících řádově jen jednotek ng/l negativně ovlivňuji reprodukci ryb.
Progestins in Czech waters and their possible effect on fish
Keywords: znečištění; hormony; progestageny; endokrinní disrupce; pollution; hormones; progestagens; endocrine disruption