Charakterizace signální dráhy adenosinu v buňkách imaginálních terčků Drosophila melanogaster - Tichý, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo charakterizovat vliv adenosinu na buněčnou linii Cl8+ z imaginálních terčků drozofily. Připravil jsem stabilní buněčné linie s overexpresí nebo RNA interferencí genů kódujících adenosinový receptor AdoR (CG9753) a adenosinový transportér DmENT2 (CG11045) u drosofily. Buněčné linie byly následně použity pro testování odpovědi na signál extracelulárního adenosinu měřením buněčné vitality a hladiny sekundárních poslů cAMP a Ca2+ v buňce.
The characterization of adenosine signal pathway in Drosophila imaginal disc cells
Keywords: adenosin; overexprese; RNA interference; receptor AdoR; transportér DmENT2; adenosine; overexpression; RNA interference; receptor AdoR; transporter DmENT2