Anglické idiomy založené na názvech zvířat - Královcová, Emilie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce Anglické Idiomy založené na názvech zvířat se teoreticky zaměřuje na obecnou lingvistiku, zejména idiomatiku. Jako podklad pro teoretickou část byla brána kniha Frazeologie a idiomatika česká a obecná od jazykovědce Františka Čermáka, který se touto tematikou zabývá již několik desítek let. Prakticky je zaměřena na analýzu idiomů založených na názvech domácích zvířat v britských novinových článcích. Byly analyzovány články z britských novin The Telegraph, The Times, The Guardian, The Independent a The Observer umístěné na online webovém korpusu WebCorp.co.uk.
English Idioms with Animal Names
Keywords: anglické idiomy; idiomy v britských periodikách; English idioms; idioms in British newspapers