Volnočasová pedagogika v centru Arpida se zaměřením na dospělé osoby s kombinovaným postižením - Coufalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá tématem, zda může dojít na základě vícedenního tábora pro dospělé osoby s kombinovaným postižením, k posunu v uvědomění si jejich vlastní dospělosti. Zda je možné, aby tento proces ovlivnili externí asistenti a případně mohlo dojít ke vzájemnému přínosu. Teoretická část práce je věnována pojmu pedagogika volného času, vymezuje zdravotní postižení, představuje dospělé osoby se zdravotním postižením, Centrum Arpida a organizaci letního tábora po osoby s kombinovaným postižením. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem, kdy jsou zhodnocovány získaná data, která vznikla na základě rozhovorů s vybranými respondenty.
The Leisure Time Pedagogy focused on adults with multiple disability at the Arpida centre
Keywords: dospělost; zdravotní postižení; kombinované postižení; volný čas; tábor pro dospělé; externí asistent; rodič; adulthood; health disability; combined disability; leisure time; summer camp for adults; external assistant; parent