Ovlivňování v pracovním procesu - Kapounová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
V bakalářské práci jsem se zaměřila na problematiku motivace a stimulace. Udělala jsem výzkum ve 2 organizacích, v jedné výrobní a v druhé nevýrobní (služby). Cílem práce bylo popsat užití motivačních programů a stimulačních prostředků v těchto 2 organizacích. Obě organizace mají dobře zpracovaný motivační program, ale všichni jejich zaměstnanci s ním nejsou seznámeni. Jeho jednotlivé nástroje odpovídají potřebám pracovníků. Druhou částí mé práce bylo udělat dotazníkový výzkum a zjistit, jaké nástroje pracovníci upřednostňují a dát podnikům případná doporučení. Z výzkumu vyplynulo, že nadřízení své podřízené motivují v obou firmách nejčastěji hmotnou odměnou. Z tohoto výzkumu vyplývá, že obě organizace ví, jak se mají starat a pečovat o své zaměstnance, aby se cítili v pracovním prostředí dobře a mohli tak podávat kvalitní výkony.
The influence in the operative procedure
Keywords: motivace; stimulace; motivační program; stimulační prostředky; motivation; stimulation; motivation programme; stimulation resources