Vývoj cen nájemného v Českých Budějovicích - Petrášek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj cen nájemného v lokalitě Českých Budějovic a je rozdělena na několik částí. Úvodní část je zaměřena na historii bydlení a historii nájemného. Druhá část je věnována pro vysvětlení základních pojmů, které jsou důležité pro mou práci. V další části literární rešerše věnuji pozornost samotnému nájmu a výši nájemného, kde jsou tyto pojmy a skutečnosti s nimi související, blíže popsány. V praktické části jsou zpracovány informace z dotazníku, informace od Správy domů s.r.o. a ještě se zaměřuji na byty, u kterých byl v průběhu několika posledních let realizován nájem prostřednictvím realitních kanceláří. Ze zpracovaných dat jsou vytvořeny přehledné tabulky a grafy společně s komentáři a jejich vyhodnocením.
Development of prices rents in Czech Budweiss
Keywords: nájem; byt; cena; nájemné; lokalita; lease; flat; price; rent; locality