Vývoj mobilní aplikace multimediální poznámkový blok - Helmeci, Pavol (Jihočeská univerzita, 2022)
Táto práca sa zaoberá myšlienkou vývoja multimediálnych mobilných aplikácií. Teoretická časť popisuje hlavné rozdelenie kategórií aplikácií, históriu vývoja, najbežnejšie operačné systémy a ich architektúru. Zaoberá sa psychologickými faktormi používanými pri tvorbe aplikácií s cieľom formovania správania používateľa a budovania jeho návykov. Praktická časť sa týka problematiky programovania multimediálneho poznámkového bloku pre smartfóny s využitím komponentového rámca na vytváranie škálovateľných aplikácií. Výsledná aplikácia umožňuje užívateľom zaznamenávať multimediálne poznámky s časovým záznamom, zdieľať poznámky na sociálnych sieťach a zobrazovať základné štatistiky nad uloženými dátami. Mobilná aplikácia využíva Angular na vývoj aplikácie a Firebase Realtime Database na ukladanie dát. V závere práca analyzuje funkčnosť aplikácie a odporúča implementáciu funkcií pre budúci vývoj.
Development of mobile application multimedia notes
Keywords: vývoj mobilnej aplikácie; Typescript; Angular; používateľské správanie; operačný systém; framework; multimediálne poznámky; Firebase; mobile app development; Typescript; Angular; users behaviour; operation systems; framework; multimedial notes; Firebase