Vyučovací metody vedoucí k posilování úrovně finanční gramotnosti žáka střední školy. - Pižl, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je prozkoumat, jakým způsobem a do jaké míry je na školách probíráno téma investování do akcií a finanční matematika spojená s tématem. Součástí práce bude studium standardů finanční gramotnosti, rámcového vzdělávacího programu a materiálů, které jsou pro učitele běžně dostupné. Materiály budou zanalyzovány a vzájemně porovnány. Na základě materiálů a metod bude vytvořen materiál, který pomůže učitelům v prvotním zorientování v oblasti investování do akcií.
Teaching methods leading to strengthening the level of financial literacy of a secondary school pupils.
Keywords: Finanční gramotnost; Investiční produkty; Cenné papíry; Akcie; Financial literacy; Investment products; Securities; Stocks