PRŮMYSLOVÁ VÝROBA MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE - Kolář, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat a popsat aktuální průmyslovou výrobu ve městě České Budějovice a zjištěný stav zkonfrontovat se stavem z doby před započetím průmyslové transformace (1989), respektive se stavem v době, kdy transformace průmyslu v České republice byla ve svých počátcích (1994). Sledované byly následující ukazatele hodnocení průmyslu: velikostní struktura, odvětvová struktura, vlastnická struktura a prostorová diferenciace průmyslové výroby. Práce se obšírněji zabývá celou problematikou průmyslu jako hospodářského odvětví, sahajíce až do dob jeho vzniku, potažmo do dob průmyslové revoluce, a konče aktuálními hospodářskými tendencemi. Sledovaná byla i ekonomická situace největších podniků.
INDUSTRIAL PRODUCTION OF THE TOWN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Keywords: průmysl; průmyslová transformace; průmyslová výroba; České Budějovice; počet zaměstnanců; industry; industrial transformation; industrial production; České Budějovice (Budweis); number of employee