Analýza růstu okouna říčního Perca fluviatilis v nádržích České republiky - Křížová, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce shrnuje dosavadní publikované poznatky v oblasti faktorů ovlivňující růst okouna říčního a prostřednictvím analýzy otolitů vyhodnocuje jeho růstové charakteristiky ve vybraných nádržích. Na základě zjištěného růstu v odlišných podmínkách jsou vyhodnoceny potencionální faktory zodpovědné za zjištěné růstové charakteristiky korelačními závislostmi a následně lineární regresí. Analýza otolitů ukázala, že největší okouni jsou zpravidla samice, dále rozdílný růst okounů mezi jednotlivými nádržemi a nakonec byl potvrzen vliv některých z charakteristik na růst věkových skupin 0+ až 5+ a jejich meziroční přírůstky.
Growth rate analysis of perch Perca fluviatilis in Czech reservoirs
Keywords: otolit; podmínky prostředí; nádrž; růst; okoun říční; otolith; environment conditions; reservoir; growth; European perch