Výukové programy podporující vztah mezi dětmi a zvířaty - Božková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je připravit vhodné aktivity, které pomáhají utvářet vztah dětí ke zvířatům. Vytvořit metodické listy s náměty, soubory návodů a obrázky, které navazují na výukové programy o zvířatech realizovaných Českým nadačním fondem pro vydru. V teoretické části jsou formou literární rešerše zpracovány informace o vztahu dětí v mateřských školách ke zvířatům a přírodě. Práce se zabývá využitím environmentální výchovy a jejích prvků v mateřských školách. Je také objasněn vliv zvířat a přírody na vývoj dítěte předškolního věku a s tím i rizika a úskalí tohoto vztahu.
Educational programs supporting relationship between children and animals
Keywords: Environmentální výchova; výukové programy; dítě; zvíře; Environmental education; educationals programs; child; animal