Vliv hudby na člověka - Valková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá popisem vybraných aspektů vlivu hudby na člověka v kontextu psychologického hlediska a hudebních funkcí. Shrnuje vztah člověka k hudbě a podává přehled o pozitivních i negativních hudebních účinkách. První část práce popisuje základní hudební pojmy a některé společenské hudební funkce. Druhá část pojednává o vlivu hudby na různé psychické i tělesné složky jedince. Třetí část poukazuje na hudbu, která na člověka působí v každodenním životě.
The influence of Music on a Person
Keywords: hudba; vliv hudby na člověka; působení hudby na člověka; negativní účinky hudby; music; influence of music; effect of music on humans; negative effects of music