Rozbor zvoleného kartografického díla - Smítalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je Rozbor zvoleného kartografického díla, přesněji Základní mapy České republiky 1:10 000. Zaměřuje se na její vývoj, z čeho byla odvozena a na jakých podkladech vznikla. Zabývá se obsahem mapy, který byl díky databázi ZABAGED značně obohacen.
The Analysis of the Selected Cartographic Work
Keywords: státní mapové dílo; topografická mapa; fotogrammetrie; ZABAGED; GIS; state map series; topographic map; photogrammetry; ZABAGED; GIS