Zpracování techniky a metodiky nízkého startu formou výukového DVD - Třebická, Diana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce pojednává o nejpoužívanější metodě startu v atletice a o činnostech, jenž s ní souvisí. Ukážeme si zrod startu a také to, kdo se o něj zasloužil. Přiblížíme si, z jakých dalších poloh je možné startovat a podle čeho se různé varianty dělí. Zaměříme se jak na správné provedení, tak i chybovost, a to nejen v analytické části ale také v části syntetické, ve které si formou výukového DVD ukážeme, jaké způsoby běhu známe, jak a podle čeho je rozlišujeme. Uvedeme si také pravidla, která jsou důležitá pro správné provedení nízkého startu.
Elaboration of technique and methodology of low start in the form of educational DVD
Keywords: atletika; rámcový vzdělávací program; nízký start; startovní bloky; běh; běžecká cvičení; šlapavý a švihový způsob běhu; sprint; atletika; athletics; general education program; low start; starting blocks; running; running exercises; pedaling and swinging running; sprint; athletics