Motivační aspekty waldorfské pedagogiky v praxi mateřské školy - Dostálová, Michala (Jihočeská univerzita, 2008)
Praktická část je věnována historii a počátku vzniku waldorfské pedagogiky. Zabývá se převážně aplikací waldorfské pedagogiky v mateřské škole, požadavky na vznik mateřské školy a profesní kvality učitelů. Práce obsahuje i přehled základních škol waldorfského typu. Teoretická část se věnuje přímo konkrétní waldorfské mateřské škole. Součástí práce je videozáznam, který obsahuje souhrnný přehled o specifické práci na tomto typu školy.
Motivational aspects in Waldofs' educational approach with application in kindergarten
Keywords: Waldorfská pedagogika; předškolní výchova; Waldorfs´ pedagogy; primary school