Úloha CD4+ a CD8+ T-lymfocytů v imunitní odpovědi při žaludeční kryptosporidióze savců - Kodádková, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
U Cryptosporidium muris byla studována role CD4+ a CD8+ T-lymfocytů pomocí adoptivních přenosů z naivních a imunizovaných BALB/c myší do SCID myší. Naivní a imunní CD4+ T-lymfocyty hrají majoritní roli v imunitě proti žaludečním kryptosporidiím. Čistota subpopulací T-lymfocytů v adoptivním přenosu a u SCID myší po pokusu je diskutována.
Roles of CD4+ and CD8+ T-lymphocytes in immune response to the gastric cryptosporidiosis
Keywords: cryptosporidium muris; adoptivní přenos; imunita; cryptosporidium muris; adoptive transfer; immunity