Effect of available P and phenolics on mineral N release in acidified spruce forest: connection with lignin-degrading enzymes and bacterial and fungal communities - Vaněk, Daniel (Jihočeská univerzita, 2010)
Byl založen čtyř měsíční laboratorní experiment, probíhající za předem určených inkubačních teplot. Během tohoto experimentu jsme se pokusili nalézt nejvhodnější určující parametry (pomocí chemických charakteristik) pro objasnění rozdílů v mikrobiálních rychlostech respirace a množství vyplavujícího se dusíku (DIN) mezi rozdílnými rostlinnými opady z acidifikovaného jehličnatého lesa.
Effect of available P and phenolics on mineral N release in acidified spruce forest: connection with lignin-degrading enzymes and bacterial and fungal communities
Keywords: dostupný fosfor ; extracelulární enzym. aktivita ; dekompozice rostlinného opadu ; fenolické látky ; extrahovatelný N ; DGGE; Available phosphorus ; DGGE ; Extracellular enzyme activities ; Litter decomposition ; N leaching ; Phenolics