Analýza a kooperace pojištění majetku a odpovědnosti u fyzických osob u vybraných pojišťovacích domů na českém trhu - Dvořáková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá pojištěním majetku a odpovědnosti u fyzických osob. Teoretická část práce popisuje pojmy jako pojištění, pojistná událost a pojišťovnictví. Dále se zaměřuje konkrétně na pojištění majetku a odpovědnosti. Praktická část obsahuje zmapování nabídek pojištění u pěti vybraných pojišťoven. Část se zabývá i analýzou odpovědí z dotazníkového šetření, které mělo za úkol zjistit, jak lidé vnímají zkoumaná pojištění. A v neposlední řadě praktická část obsahuje hledání nejvhodnější nabídky pojištění pro 3 fiktivní žadatele.
Analysis and Cooperation of the Property and Liability Insurance of Individuals with Selected Insurance Companies on the Czech Market
Keywords: pojištění; pojišťovnictví; pojištění majetku; pojištění odpovědnosti; český pojišťovací trh; pojistné vztahy; připojištění; nabídky pojištění; insurance; insurance industry; property insurance; liability insurance; Czech insurance market; insurance relations; supplementary insurance; insurance offers