Vegetace teplovodů a uplatnění invazních druhů - Světlíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Klimatické změny a rostlinné invaze jsou fenomény ovlivňující strukturu vegetace i její fungování. Tato studie porovnává vegetaci teplovodů s okolní vegetací a zkoumá přežívání teplomilných druhů v oblasti nad teplovody. Stručně jsou také diskutovány reakce rostlin na globální oteplování zahrnující možné invazní chování cizích druhů.
Vegetation of heat pipelines and participation of invasive species
Keywords: teplovody; klimatické změny; globální oteplování; rostliny; teplota; invazní druhy; heat pipelines; climate change; global warming; plants; temperature; invasive species