Motivace a stimulace ve vybrané organizaci - Holinka, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat lidský faktor ve vybrané organizaci, shrnout výsledky, vyhodnotit je a poté navrhnout návrhy na možné změny, které povedou ke zvýšení výkonů zaměstnanců a jejich spokojenosti v rámci organizace. Pokud jsou zaměstnanci spokojeni, organizace prosperuje. Výzkum probíhal pomocí dotazníkového šetření, rozhovoru s řídící osobou a pozorováním pracoviště. Teoretická část shrnuje nejdůležitější poznatky z oblasti motivace a stimulace. Praktická část zahrnuje základní informace o vybrané organizaci, postup, jaký jsem při výzkumu užil k poznání zdejšího motivačního systému, analýzu současného stavu jako například mezilidské vztahy, atributy pracoviště či přijímané benefity. Poslední část práce obsahuje návrhy na zlepšení současného stavu a závěr.
Motivation and Stimulation in Chosen Organisation
Keywords: motivace; stimulace; zaměstnanci; benefity; pracoviště; pochvala; kritika; informovanost zaměstnanců; odměňování; relaxační zóny; motivation; stimulation; employees; benefits; workplace; praise; criticism; employee's awareness; remuneration; relax zones