Vliv dotací na ekonomiku zemědělského podniku - Javorková, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část popisuje vývoj dotací dle ''zásad'' od roku 2000 až do roku 2007. Praktickou část tvoří finanční analýza. Jedná se o analýzu poměrových ukazatelů. Byly porovnány dvě situace. První situace vyobrazuje hospodaření bez dotací, druhá situace ukazuje hospodaření s dotacemi. Výsledné hodnoty byly srovnány s oborovým průměrem. Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně ze zemědělských podniků, odborné literatury a internetu.
grants influence on economics of an agricultural enterprise
Keywords: finanční analýza; finanční podpory; dotační tituly; zemědělský podnik; ekonomika podniku; využití dotací; financial analysis; financial subsidies; grants; agricultural enterprise; business economics; application of subsidies