Mechanismus rozkládání aplikačních ramen postřikovače - Tretera, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá analýzou konstrukce rozkládacího mechanismu postřikovače, konkrétně kliky rozkládaní. V úvodní teoretické části je popsána konstrukce a funkčnost hlavních částí postřikovače. Dále se tato část věnuje materiálům používaným při konstrukci a jejich vlastnostem, zkoušením a jejich svařitelnosti. V praktické části diplomové práce autor popisuje konstrukci kliky rozkládání, diskutuje vhodnost použitého typu oceli a analyzuje namáhání v programu Autodesk Invertor. Závěr práce tvoří doporučené úpravy stávající konstrukce a návrh nového řešení.
Decomposition mechanism of application brackets of the sprayer
Keywords: Pevnostní řešení kliky postřikovače; postřikovač zemědělských plodin; konstrukce ramen postřikovače; namáhání součastí; Strength of crank sprayer; sprayer; sprayer arms; load of parts