Význam mimoškolního vzdělávání ve výuce zeměpisu na 2. stupni ZŠ - Bendová, Petra (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem mimoškolního vzdělávání zeměpisu na 2. stupni základních škol s důrazem na aktivity spolku Pionýr. Hlavním cílem práce je zjistit, jaký je význam mimoškolního vzdělávání zeměpisu a vytvoření praktických výstupů zaměřených na spolek Pionýr. Teoretická část práce se věnuje zařazení tématu práce do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, zároveň mimoškolnímu vzdělávání zeměpisu a představení spolku Pionýr a jeho aktivit. Praktická část práce je zaměřena na souhrn akcí Pionýrské skupiny Kamarád se sídlem v Jihlavě. Akce se zeměpisným zaměřením jsou potom podrobně rozebrány z hlediska obsahu, zařazení do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání a průřezových témat. Na tomto základě pak autorka vytvořila několik vlastních návrhů a rozšíření proběhlých aktivit použitelných na akcích spolku Pionýr.
The importance of extracurricular education in Geography on the 2nd grade of primary school (using the example of activities of the Pionyr organization)
Keywords: zeměpis; spolek Pionýr; mimoškolní vzdělávání; 2. stupeň ZŠ; geography; Pionyr organization; extracurricular education; primary school