Místní klima a jeho vliv na uplatnění ekologického zemědělství ve vybrané lokalitě - Koukol, Marek (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je vyhodnotit místní klima ve vybrané lokalitě a zhodnotit jeho vliv. Hodnocení bude probíhat v jižních Čechách v oblasti Novohradska na ekologické farmě s názvem Farma Besednice s.r.o. Tato firma se zabývá převážně zemědělskou činností, hlavním zájmem je chov masného skotu a dále se specializuje na pěstování píce na trvale travních porostech, tzn. seno a senáž pro vlastní chov a seno pro export, z části také na pěstování ovocných stromů. Je mnoho aspektů, které mají vliv na hospodaření. Zjišťujeme tedy, co zemědělskou činnost zvýhodňuje a co naopak nezvýhodňuje, jak z hlediska meteorologického, tak i po praktické stránce z vlastních zkušeností.
Local climate and its impact on the application of organic agriculture in the selected area
Keywords: ekologické zemědělství; mezoklima; srážky; teplota; dotace; agrometeorologie; ecology agriculture; mesoclimate; precipitation; temperature; grant; agrometeorology