Vyhodnocení rekonstrukce a údržby nádrží v zemědělské krajině jako součást projektu komplexní pozemkové úpravy. - Juračka, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou v oblasti nádrží, hlavně z pohledu jejich funkcí, rekonstrukce, výstavby a je zde rozvinut i problém sedimentů a eutrofizace vod. Všechny tyto body uvedené v této práci ovlivňují funkčnost a prospěšnost nádrží. Dále tato bakalářská práce obsahuje popis a vyhodnocení nádrží v povodí Dobechovského potoka. Získané údaje byly porovnány s poznatky z roku 1999 o tomto zkoumaném území.
The evaluation of reconstruction and maintenance of ponds in agricultural landscape as part of complex land adjustment project.
Keywords: vodní nádrže; funkce nádrží; rekonstrukce nádrží; Dobechovský potok.; water tanks; functions of tanks; reconstruction of tanks; Dobechovský stream.