Regionální politika EU a regionální rozvoj - příklad města Vlašim - Filandrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Východiskem této práce je obecná charakteristika Regionální politiky EU se zvláštním zaměřením na vztah k České republice. Stěžejní část práce spočívá v popisu dosavadních zkušeností s čerpáním financí ze strukturálních fondů EU městem Vlašim a charakteristikou úspěšně realizovaných projektů na jeho území. Práce si klade za cíl zpracování do podoby obsahově přehledného metodického materiálu, který bude sloužit jako pomůcka pro zájemce o Regionální politiku EU.
Regional Policy EU and Regional Development - the Instance of Town Vlašim
Keywords: Regionální politika; regionální rozvoj; strukturální fondy; operační program.; Regional Policy; Regional Development; Structural Funds; Operational Programme.